![]() |
|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Jakie kilka bramek - ledwo jedną Kanadzie wbilismy. Sam nie wiem co by bylo lepsze - dostawac zawsze z mocniejszymi druzynami tj. z Rumunią i poglebiac zly nastroj czy cieszyc sie na razie z malych wygranych z gorszymi druzynami...
|
|
|
||||
|
||||
|
Najlepiej nie grajmy wcale
, a tak powaznie to po co stac w miejscu, jak mozna sie rozwijac, dlatego w tej kwestii nie ma dyskusji, uczmy sie od lepszych, moze kiedys ich pokonamy.
|
|
|
||||
|
||||
|
Prawdopodobnie, orócz spotkania z Bułgarią w marcu mamy zagrać również z Portugalią, która jak mówią dziennikarze szuka silnych rywali przed mistrzostwami. Portugalczycy cenią naszą drużynę za poprzednie eliminacje do Mistrzost Europy, w których pokonaliśmy ich u siebie i zremisowaliśmy na wyjeździe.
|
|
|
||||
|
||||
|
Poznaliśmy terminarz Pucharu Króla, na który wybiera się reprezentacja Polski, ale za to nie wiemy kto będzie naszym trzecim przeciwnikiem, gdyż wycofala się reprezentacja Korei Pólnocnej.
Terminy meczów reprezentacji Polski: 17 stycznia (10:30) - Polska - Dania 20 stycznia (13:00) - Polska - Tajlandia 23 stycznia (10:30) - Polska - czwarty uczestnik |
|
|
||||
|
||||
|
Ciekawe jaka kadre Smuda powola na ten turniej. Najpier mowil, ze z kazdego zespolu wezmie po 1 zawodniku, ale teraz chyba sie z tego wycofuje.
|
|
|
||||
|
||||
|
Moim zdaniem powinien powołać najlepszych piłkarzy polskiej ligi, bo i tak liga rusza dopiero w marcu, nasze kluby nie muszą przygotowywać się do gry na wiosnę w europejskich pucharach. Taki mecz chociażby z Danią powinien być dobrym sprawdzianem dla wielu piłkarzy, którzy wyróżniają się na naszym podwórku.
|
|
|
|||
|
|||
|
O ile w ogole mamy w naszej ldize najlepszych pilkarzy
Mnie podobala sie bardzo gra Murawskiego we wczorajszym meczu z Interem, ladnie przecinal podania i jak dla mnie nadaje sie do gry w kadrze bez problemow.
|
|
|
||||
|
||||
|
Murawski to był ulubieniec Smudy w Lechu i także teraz w reprezentacji Rafał ma być jednym z liderów.
|
|
|
|||
|
|||
|
Czyli Smuda rozpoznal jego talent jeszcze gdy nie byl az tak mocny jak obecnie - brawo
|
|
|
|||
|
|||
|
Za nieco ponad 2 tygodnie naszą kadrę czeka w Kielcach pierwszy z trzech zaplanowanych meczyków towarzyskich przed mundialem...z reprezentacją Finlandii.Franz Smuda sprawdzi w tym meczu napewno młodego piłkarza FC Koln-Adama Matuszczyka.Do niedawna nikt o tym chłopaku nie słyszał,więc korzystając z zaproszenia mojego znajomego który mieszka niedaleko Kolonii wybrałem się z kumplem kilkanaście dni temu na mecz popularnych Kozłów aby obejrzeć chłopaka w akcji i ewidentnie kopara mi z wrażenia opadła.Matuszczyk biegał za dwóch i nie wyglądał na człowieka,który odczuwa zmęczenie.Do tego urodzony w Gliwicach defensywny pomocnik harował na całym boisku-pewnie grał z tyłu asekurując partnerów,ale też inicjował ataki.Ekipa z Kolonii jest dumna z Adama że taki nieopeirzony jeszcze żółtodziób sprawdza się tak dobrze.Adam ma bardzo dobre warunki fizyczne.Przy 183 cm wzrostu może jest za szczupły,ale nie niema co wymagać zbyt wiele.Nie musi wyglądać jak "Pudzian".Chłopak ten jest bardzo inteligentny i... nad wyraz dorosły.Ma już żonę i dziecko.W jego życiu nie ma już miejsca na wyskoki co pokazuje dobitnie że rodzina to dla niego świętość (w Polsce można takich piłkarzy policzyć na palcach jednej ręki).Czy ma wady?Pewnie że ma-jak każdy do czego sam w niemieckiej prasie się przyznaje bo mam w domu klubową gazetkę w której sam się przyznaje że brakuje mu zwłaszcza dynamiki,ale popracuje nad tym intenswynie podczas przygotowania do następnego sezonu w Bundeslidze.Ja mam o tym zawodniku jak najlepsze zdanie i sądzę że z Finami ten chłopak w koszulce z Orłem na piersi zaskoczy wszystkich na trybunach i przed telewizorami jak Ludo Obraniak.Widać że polscy stranieri wychowani piłkarsko w Zachodniej Europie od młodego brzdąca są o lata świetlne lepiej przygotowani pod każdą postacią niż nasi kulawi rdzenni piłkarze.Sądze że Polska linia pomocy już i tak teraz chyba najsilniejsza formacja naszej kadry z Matuszczykiem w składzie na kilka lat (oby do Euro 2012) będzie formacją która będzie siać nie tyle panikę w zespole przeciwnika,ale będzie formacją której należeć się będzie szacunek.Młody Adam Matuszczyk będzie ogromnym wzocnieniem dla kadry Franza Smudy.I niech nasi piłkarze którym się marzy gra w zespole narodowym zaczęli w końcu ciężej zasuwać na treningach i meczach aby samym sobie i takim malkontentom jak Ja udowodnić że rodowity Polak też może.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|